Enveis speil og innsynsfilm: FAKTA

Skrevet den oktober 02 2019

Enveis speil og innsynsfilm: FAKTA

Fire fakta om enveis privatlivsfilm; Hva den gjør og hvordan den fungerer.

 

Dette er et av de vanligste spørsmålene vi møter. 

 “Jeg vil hindre folk i å se inn, men jeg vil se ut. Er det mulig?” 

 Vi er glade for å si at det er det. Enveis vindusfilm er et utrolig populært produkt, og vi vil benytte anledningen til å gjøre det klart nøyaktig hva som kan oppnås, og hva som ikke kan oppnås.    

 

  1. Hvordan vil en enveis vindusfilm se ut på vinduet mitt?

Vi har blitt spurt flere ganger om det er mulig å oppnå personvern uten å endre glassets utseende. Det er det ikke.  For å levere enveis privatliv er det mest effektive og populære handlingsforløpet anvendelsen av en høyreflekterende vindusfilmfilm. Når den er påført, vil filmen gi utsiden av glasset en kraftig speileffekt på dagtid, og forhindre innsyn gjennom glasset, mens den sikrer utsikten fra innsiden. 

  1. Vil enveis privatlivets vindusfilm gjøre det mørkt inne?

I de fleste tilfeller vil bruk av vindusfilm påvirke lysoverføringen; det er viktig å være tydelig på dette. Imidlertid er det like viktig å forstå at vindusfilmer er produsert spesielt for å redusere lystapet til et minimum. Kort sagt, med mindre det er en spesialist-blackout-film, vil du neppe merke et betydelig fall i lysnivået, selv når du bruker speilfilmer. 

 

  1. Vil innsynsfilm fungere om natten?

Reflekterende vindusfilm er en av en rekke speilvendte vindusfilmer som gir privatliv i løpet av dagslysetiden. Dette fordi filmen fungerer på lysbalansen; den siden av filmen som blir utsatt for det kraftigere lyset, ser ut som et reflekterende speil. I løpet av dagen vil dette være utsiden av vinduet som ser ut som et sølvvindu eller en sølvspeilet overflate. 

Når lyset er lysere inne enn det er ute, vanligvis når solen går ned og kunstige lys er slått på inne, blir effekten snudd. I de fleste tilfeller er dette ikke et problem, da de fleste bolig- og kommersielle eiendommer benytter persienner eller gardiner når natten faller på. 

Med en vanlig sølvfilm vil du da få reversert effekt og refleksjon på innsiden av glasset. Denne effekten kan minskes ved å benytte en såkalt DUAL REFLECTIVE film. Dette er en film som består av to lag, det ytterste laget ut mot utsiden er sølvfarget og reflekterende, mens det indre laget er «sotet» og minimert for refleksjon. 

Her kommer det viktige poenget: Hvor mye innsynsbeskyttelse man ønsker, er derfor på nattestid avhengig av hvor mye lysgjennomslipp man vil ofre!

 Det aller fleste filmer vil uansett miste innsynsbeskyttende effekt under reverserte lysforhold, og vil være avhengig av hvor mye og sterkt lys du har på inne, og hvor mørkt det er ute, 

I Foliebutikken har vi kun 1 film som virker optimalt under de aller fleste lysforhold, også de mer ekstreme, men det er en relativt mørk film, og vil derfor fungere som en mørk solbrille på dagtid.

Den kan kun monteres utvendig og du finner den her:

https://foliebutikken.no/products/dual-reflective-01-utvendig-enveis-speil  

 

De øvrige Dual R filmene finner du her:
https://foliebutikken.no/search?q=dual+reflective

PS! Les neste punkt for utvendig eller innvendig montering!

Om du ikke bryr deg om utsyn, anbefaler vi frostet film (som slipper igjennom lyset), eller en black/whiteout film som stopper både lys og innsyn/utsyn. Om du bare ønsker å begrense innsynet litt anbefaler vi en av våre design og dekorfilmer.

  1. Går innsynsfilmen på innsiden eller utsiden av glasset?

Foliebutikken anbefaler at når det er mulig, at innsynsfilmen blir montert på innsiden av glasset. Vindusfilmen monteres med monteringsvæske for å gjøre det mulig å bevege den til den nøyaktige posisjonen, og vannet nales deretter ut for å la filmen feste seg til glasset. Full monteringsanvisning kan lastes ned her.

I visse tilfeller, og ofte på norske isolerglass, krever det derimot av det monteres på utsiden av glasset på grunn av filmens absorpsjon.

HUSK Å SJEKKE GLASSKOMPABILITET PÅ FILMEN, DU FINNER DEN PÅ HVERT PRODUKT!

 

Oppsummert, hva er innsynsalternativene mine?

  • Enveis privatliv / reflekterende filmer - Ideell for personvern på dagtid eller på steder der lyset kan styres manuelt.
  • Frostet film - Frostet film gir utseendet på syre etset eller sandblåst frostet glass, en moderne og stilig finish som blokkerer utsikten uten å ofre naturlig lys.  
  • Blackout / WhiteoutTilgjengelig i to farger, dette er en mer kraftig løsning som vil blokkere utsikten fra begge sider av glasset, så vel som alt lys.
  • Designfilmer– Vi har et bredt utvalg av diverse dekorfilmer, som i tillegg til innsynsbegrensning også gir et flott design hjemme eller på kontoret.
  • Fargede filmer – I mange tilfeller vil også en farget vindusfolie kunne gi ønsket innsynseffekt

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Alle bloggkommentarer blir sjekket før publisering

Siste innlegg